باز هم مایه خرسندی است که تلاش های اساتید و دوستان دانشجوی رشته مالکیت فکری با راه اندازی موسساتی برای ارائه خدمات مالکیت فکری در ایران تکمیل میشه. موسسه راه نو حدود سه ساله که برای ارائه خدمات در زمینه مالکیت فکری مثل خدمات تخصصی و مشاوره ای به مخترعان، نوآوران و بنگاههای اقتصادی کشور در سه محور خلق، حمایت و تجاری سازی دارایی های فکری در ابعاد ملی و بین المللی، ضمن کمک و ارایه مشاوره به مسئولان در تصمیم سازی بهتر در فرآیند سیاستگزاری مالکیت فکری و انجام فعالیتهای تحقیقاتی، ترویجی و اطلاع رسانی در زمینه مالکیت فکری تاسیس شده.ا
خدمات
"راه نو" به مشتریانش در حوزه دارایی های فکری و فناوری، مشاوره و کمک های تخصصی زیر رو ارائه می کنه:
آموزش
اهمیت روزافزون انواع حقوق مالکیت فکری و نیاز جدی به افزایش سطح آگاهی عمومی نسبت به این حقوق و نقش آنها در توسعه اقتصادی کشور، ارایه آموزش های تخصصی در این حوزه را ضروری ساخته است. موسسه راه نو به عنوان یکی از پیشروان حوزه مالکیت فکری، ارایه انواع آموزش های تخصصی و فرهنگ سازی در این زمینه را از جمله رسالت های ملی خود می داند. این خدمات آموزشی اغلب برای مراکز تحقیقاتی، پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، دانشگاهها و صنایع مختلف ارایه می گردد.
برنامه های آموزشی موسسه شامل موارد زیر می باشد:
• دوره مقدماتی مالکیت فکری
• دوره مقدماتی قوانین ثبت اختراع و علامت تجاری ایران
• دوره های تکمیلی و پیشرفته مالکیت فکری
• دوره های تکمیلی و پیشرفته در خصوص قوانین ملی و کنوانسیون های بین المللی مالکیت فکری
• دوره های آموزشی برای تهیه متن اختراع در حوزه های مکانیک، الکترونیک، شیمی، دارویی، پزشکی و بیوتکنولوژی
• دوره های تخصصی در خصوص اثرات کلان اقتصادی، فنی و سیاسی انواع سیاست های مالکیت فکری در سطح ملی و بخشی
• کارگاه های آموزشی در زمینه های مرتبط با مالکیت فکری
• دوره های آموزشی مقدماتی و پیشرفته جستجوی اطلاعات اختراعات ثبت شده و تحلیل آنها
• برگزاری دوره های کارآموزی با کمک وکلای پتنت خارجی در داخل و یا درمحل دفاتر وکلا در خارج از کشور
• طراحی دوره های آموزشی سفارشی براساس نیازهای خاص افراد و سازمان ها
خلق
o ارائه مشاوره در سیاستگزاری برای ترویج نوآوری و توسعه فناوری
o اطلاع رسانی و آموزش در حوزه نوآوری، مدیریت فناوری و مالکیت فکری
o ارائه مشاوره های لازم برای عقد قرار داد همکاریهای تحقیقاتی با سایر موسسات یا افراد
o کمک به شناسایی داراییهای فکری مشتریان
o احراز تازه بودن موضوع تحقیقات با استفاده از بانکهای اطلاعاتی تخصصی
o انجام کارهای تحقیقاتی در حوزه مالکیت فکری
o انجام پروژههای تحلیل پتنت
حمایت
مشاوره در خصوص انتخاب بهترین نوع حمایت از هر دارایی فکری
جستجوی پیشینه اختراع در عرصه بین المللی
ارائه مشاوره در تعیین سهم مالکیت هریک از طرفهای ذیربط در پدیدآمدن دارایی فکری
کمک به ثبت اختراعات، علائم تجاری و طرحهای صنعتی در داخل و خارج از کشور
مشاوره در تعیین بهترین حوزه جغرافیایی کسب حمایت از دارایی فکری
طرح دعاوی حقوقی در صورت نقض
کمک به تامین منابع مالی لازم برای ثبت اختراعات، علائم تجاری و طرحهای صنعتی
مشاوره به سیاستگذاران و مسئولان نهادهای حامی حقوق مالکیت فکری در کشور
تجاری سازی
o کمک به ارزش گذاری دارایی فکری
o ارائه مشاوره های لازم برای عقد قرار داد فروش یا اعطای مجوز بهره برداری از اختراع
o برقراری ارتباط میان سرمایهگذاران و مخترعین
پتنت (ثبت اختراع)
• بررسی قابلیت ثبت اختراعات و ارایه مشاورة تخصصی در خصوص تهیه متن فنی- حقوقی اختراع
• انجام مراحل ثبت اختراع در ایران و سایر کشورها
• انجام خدمات جستجوی پیشینه اختراع در سریع ترین زمان با بکارگیری بانک های اطلاعاتی تخصصی پتنت
• ارایه خدمات جستجوی تخصصی در خصوص اختراعات ثبت شده در ایران
• ارایه خدمات مشاوره تخصصی در راه اندازی و اداره دفاتر مالکیت فکری در صنایع و مراکز تحقیقاتی کشور
• انجام امور مربوطه به تمدید اعتبار اختراعات ثبت شده در داخل و خارج از کشور
• اعتراض به اختراعات ثبت شده و در حال ثبت با هدف ابطال آنها
• ارایه خدمات مشاوره ای جهت انتخاب کشورها برای ثبت اختراع
و...
علایم تجاری
• ارایه خدمات جستجوی علایم تجاری
• مشاوره در خصوص قابلیت ثبت، انتخاب و حفاظت از علایم تجاری
• ثبت علایم تجاری در ایران و کشورهای خارجی
• حفاظت مداوم از علایم تجاری ثبت شده جهت اطلاع و پیگیری موارد نقض
• طرح دعاوی قضایی علیه متخلفان و ناقضان علایم تجاری ثبت شده
و...
یک نمونه ازدوره کارآموزی تربیت نیروی انسانی متخصص درحوزه مالکیت فکری:
در ادامه روند برگزاری دوره تربیت نیروی انسانی متخصص درحوزه مالکیت فکری، گام سوم و نهایی این دوره در قالب یک کارگاه آموزشی پنج روزه از تاریخ 23/1/1387 در محل آکادمی ملی المپیک واقع در مجموعه ورزشی انقلاب تهران با موفقیت برگزار گردید. در این کارگاه، شرکت کنندگان مباحث دقیق و کاربردی ثبت اختراعات وچگونگی نگارش، جستجو و استفاده از اطلاعات اختراعات ثبت شده دیگر کشورها را بصورت عملی و با کمک اساتید ثبت اختراعات اروپایی و ایرانی آموختند. در روز نخست، آقای مهندس سید کامران باقری عضو هیات علمی موسسه راه نو و رئیس مالکیت فکری پژوهشگاه صنعت نفت، ضمن یادآوری تکنیک های جستجوی پتنتها (که در مرحله دوم تدریس شده بود) به تشریح الگوریتمهای جستجوی حرفه ای اختراعات و نحوه قضاوت در مورد نتیجه جستجو پرداختند. در ادامه یک موضوع جستجو برای کارآموزان تعریف شد و آنها در محل دوره و با دسترسی به امکانات اینترنت پرسرعت، ضمن طراحی الگوریتم مربوطه به طور عملی به جستجو پرداختند و سئوالات و ابهامات موجود در عمل برطرف گردید.
در روز دوم، آقای دکتر محمد رضا بختیاری عضو هیات علمی موسسه راه نو و مدیر مالکیت فکری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، برخی از تکنیکهای تهیه و نگارش متن تقاضانامه اختراع را بیان نمودند و سپس ضمن طرح یک اختراع فرضی، از کارآموزان خواستند که تقاضانامه اختراع را بر اساس نکات تشریح شده تهیه نمایند.
بدین ترتیب، کارآموزان ضمن آشنا شدن با ساختار تقاضانامه ثبت اختراع و نکات کلیدی مد نظر در تهیه آن، آموخته های خود را در عمل آزمودند و ابهامات احتمالی را در قالب سئوالات مطرح کرده و پاسخ گرفتند. در ادامه برنامه های روز دوم کارگاه، آقای دکتر مهدی زاهدی عضو هیات علمی موسسه راه نو و دانشگاه علامه طباطبایی، با بررسی انواع دادخواستهای متداول در دعاوی مالکیت فکری و همچنین مهمترین نکات حقوقی مطرح در این دعاوی، بر اهمیت تهیه دقیق و تخصصی متن تقاضانامه اولیه تاکید نموده و توجه کارآموزان را به مواردی که می تواند باعث ایجاد اشکال در محدوده حقوق مکتسبه ویا حوزه استحفاضی اختراع گردد جلب نمودند.
در روز سوم کارگاه آموزشی، کار آموزان توانستند با کمک خانم دکترAndrea Hrovat از وکلای ثبت اختراع اروپایی همکار موسسه را نو و آقای دکتربختیاری ، با اصول دیگری از نگارش متن تقاضانامه ثبت اختراعات به صورت عملی آشنا شده و خود متنی آزمایشی تهیه نمایند. درادامه یک نمونه از پرونده های دعاوی مطرح شده در سطح کشورهای مختلف اتحادیه اروپا توسط خانم Hrovat وآقای Weiss ( از دیگر وکلای پتنت اختراعات اروپایی همکار موسسه مطالعاتی راه نو )به بحث وبررسی گذاشته شد و پیچیده گیهای طرح دعاوی ثبت اختراع و تاثیر آنها در رای دادگاهها در کشورهای مختلف تشریح گردید.در انتهای روز دوم کارگاه، آقای مهندس باقری و کارآموزان به بحث وبررسی بر روی نتایج جستجوی پتنت انجام شده در روز نخست پرداختند و نحوه قضاوت در خصوص نتیجه جستجو وگزارش آن بصورت عملی به کارآموزان آموزش داده شد.
در روز چهارم کارگاه، درابتدا نحوه نگارش ادعاها در تقاضانامه های ثبت اختراع تشریح و نکات متعددی در این زمینه برشمرده شد. سپس خانم Hrovat چگونگی استفاده از بانک اطلاعاتی پرونده های ثبت اختراع اروپایی و سایت اینترنتی Epoline را برای حاضرین تشریح کرد. سپس کارآموزان فرصت یافتند تا چندین نمونه پرونده آزمایشی را بر روی سایت مذکور بصورت آن-لاین جستجو کرده و از مراحل پیشرفت روند ثبت آنها مطلع گردند. درادامه چندین پرونده دیگر از دعاوی ثبت اختراع در کشورهای اروپایی با تاکید بر صنعت دارویی تشریح و ضمن بیان مبانی طرح این دعاوی و احکام صادره نهایی در مورد آنها، نکات مهمی که از آنها آموخته می شد مورد تاکید قرار گرفت.
درآخرین روز کارگاه، اساتید خارجی به کمک اساتید ایرانی به طرح مبحث مهم پیگیریها و رویه های بعد از تشکیل پرونده یا Post Filing Actions پرداختند . سپس آقای مهندس Weiss وآقای مهندس باقری ضمن طرح یک اختراع فرضی، از کارآموزان خواستند که ادعای اصلی متن تقاضانامه ثبت اختراع آنرا تنظیم نمایند. سپس نگارش ادعای تک تک کارآموزان بررسی و نقاط ضعف هر یک به بحث گذاشته شد و نهایتاً ادعای صحیح برای آن اختراع در قالب یک فعالیت گروهی تنظیم گردید. جلسه پایانی کارگاه هم به جلسه پرسش وپاسخ اختصاص پیدا کرد و حاضرین توانستند جواب کلیه سوالات باقی مانده را ازاساتید دریافت دارند.
نوشته شده در پنج شنبه 87/10/19ساعت 10:51 صبح  توسط مهدی معلی
نظرات دیگران()
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
RSS Atom
صفحه نخست
پست الکترونیک
بازدید امروز : 304
بازدید دیروز : 26
مجموع بازدیدها : 482593